Prepaid Kredietkaarten Vergelijken

Een prepaid kredietkaart is niet gekoppeld aan een zichtrekening. Je bent dus niet noodzakelijk verplicht om een prepaid betaalkaart bij je huisbank af te sluiten. Dit betekend dus ook dat je alle vrijheid hebt om online prepaid kredietkaarten te vergelijken met elkaar.

Onderstaande aanbieders kunnen we in ieder geval aanraden om je vergelijking mee te starten:

 ViabuyHello Bank!BuyWay
viabuylogologo_mobileBuyWay
Jaarlijkse kosten19,90 EUR/jaarGratis (tot 27 jaar)
of 25,00 EUR/jaar (vanaf 28 jaar)
Gratis
Limiet15000 EUR5000 EUR2500 EUR
VerzekeringNeenJaNeen
Gespreide betalingNeenNeenNeen
Activeringskost69,90€0,00€4,99€
AANVRAGEN of MEER INFOAANVRAGEN of MEER INFOAANVRAGEN of MEER INFO

Soorten prepaid kaarten

Op zich bestaan er geen verschillende soorten prepaid betaalkaarten, maar we kunnen wel een onderscheid maken tussen de herkomst van de aanbieder. Kaarten die worden aangeboden door grote banken zoals KBC, BNP Paribas Fortis, Dexia, HelloBank! … hebben hoofdzetels en/of kantoren die in België gevestigd zijn. Belangrijk hierbij is dus dat je een direct aanspreekpunt hebt.

Prepaid betaalkaarten van BuyWay, Viabuy, DBCard services of Mobile Vikings worden niet door banken aangeboden en/of zijn bedrijven waarvan de zetel in het buitenland is gevestigd. Alhoewel je online vaak wel snel een aanspreekpunt hebt, mis je eventueel een direct persoonlijk contact. Het kan ook bepaalde situaties vermoeilijken.

Geen kredietopening

Bij prepaid kaarten is er geen sprake van een kredietopening. Je moet immers eerst de kaart opladen via een overschrijving vanaf je bankrekening alvorens je het saldo op de kaart kan opgebruiken. Dit betekend dan ook dat er op geen enkel moment gebruik wordt gemaakt van een krediet. Wie op de zwarte lijst genoteerd staat zal dus nooit problemen ondervinden bij zijn aanvraag omdat er geen toetsing gebeurd bij de Nationale Bank van België. Klik hier om meer te lezen over de zwarte lijst.

Geen nieuw fenomeen

Prepaid MasterCard kaarten zijn geen nieuw fenomeen, maar wordt de dag van vandaag steeds meer en meer aangeboden. Het is dus een product dat nu pas in populariteit begint te stijgen.

Prepaid kredietkaarten kunnen zeer nuttig zijn voor jongeren (studenten) of voor mensen die af en toe in het buitenland vertoeven. Klik hier voor een completer overzicht van situaties waarvoor je een prepaid kredietkaart kan gebruiken.

Prepaid MasterCard vergelijken: waarop letten?

Via deze website kan je kennis maken met een aantal aanbieders van prepaid betaalkaarten, maar weet dat er nog andere opties zijn ook. Als je prepaid kaarten begint te vergelijken dan kan het nuttig zijn om te weten op welke zaken je allemaal moet letten. Graag geven we dan ook een klein overzicht van belangrijke aandachtspunten bij het vergelijken van prepaid kredietkaarten.

De maximale limiet:
Elke kaart zal voorzien zijn van een limiet. Deze kan afhankelijk zijn van je leeftijd of de soort kredietkaart dat je aanvraagt. Indien je nood hebt aan een hoge limiet op de kaart, dan is dit een belangrijk aandachtspunt.

Activeringskosten:
Hiermee worden de kosten bedoelt bij het aanvragen van de kaart. In sommige gevallen is dit gratis, maar bepaalde maatschappijen zullen hier een kost voor aanrekenen. Heb je slechts tijdelijk nood aan een prepaid betaalkaart voor specifiek gebruik? Tracht dan de activeringskost te vermijden.

Jaarlijkse kosten:
Het is ook mogelijk dat er jaarlijks een bepaalde abonnementskost wordt aangerekend. Dit is voor het gebruik van de kaart en service gedurende het jaar. In sommige formules is dit gratis, maar bij sommige uitgevers zal je een maandelijks bedrag moeten betalen voor de kaart.

De kosten per verrichting:
Prepaid betaalkaarten kunnen vaak goedkoop lijken, maar onthou vooral dat er ook kosten verbonden zijn aan de transacties die je met de betaalkaart uitvoert. Deze kosten kunnen een grote invloed hebben bij de vergelijking.

Er kunnen kosten aangerekend worden voor het opladen van de betaalkaart, voor betalingen in het buitenland, voor geldafhalingen vanaf een automaat, … Deze tarieven bekijk je het best op de website van de aanbieder om zeker te zijn van de meest actuele informatie.

Voorwaarden m.b.t. leeftijd en jobstatus:
Om een klassieke kredietkaart aan te vragen moet je sowieso minstens 18 jaar zijn en voorzien zijn van een job zodat het krediet zeker terugbetaald kan worden.

Bij prepaid kredietkaarten ligt dit iets anders. Vanaf 15 jaar is het in sommige gevallen al mogelijk om een prepaid betaalkaart te gebruiken. Dit gebeurd dan ook in samenspraak met de ouders of een wettelijke voogd die mee zal ondertekenen. Omdat de kaart op voorhand moet opgeladen worden, is het ook minder belangrijk of je al dan niet een job hebt: je moet immers eerst de kaart opladen alvorens deze te gebruiken.

Maximum spendeerlimiet:

prepaid kredietkaarten vergelijken
Prepaid kredietkaarten vergelijken
Het kan mogelijk zijn dat er een maximale limiet staat op het bedrag dat je per maand en/of per jaar kan spenderen. Zoiets controleer je best op voorhand en indien er onduidelijkheid bestaat over de limiet kan je best op voorhand contact opnemen met de aanbieder om dit te laten verduidelijken.

Extra voordelen, services en waarborgen:
De dag van vandaag is het perfect mogelijk om te allen tijde je online saldo op te volgen via het internet. Dit kan door in te loggen op de website van de kredietkaartuitgever. Is je zoon of dochter op reis in het buitenland? Dan kan je dagelijks het saldo controleren en bijstorten wanneer dat nodig lijkt.

Bepaalde aanbieders maken het ook mogelijk om je saldo te raadplegen via SMS of via een app. Leuke extra services kunnen zeker een meerwaarde geven aan je prepaid kredietkaart ervaring.

Niet noodzakelijk het belangrijkste, maar wel altijd leuk, zijn de acties waaraan je kan deelnemen als je in het bezit bent van een prepaid mastercard. In sommige gevallen kan je kortingen krijgen of kans maken op een prijs als je een prepaid kredietkaart bezit.

Prepaid of klassieke kredietkaart?

Een prepaid betaalkaart is niet voor iedereen noodzakelijk interessant, in sommige gevallen is er gewoon geen nood aan een klassieke kredietkaart en dan kan een prepaid kaart wel nuttig zijn. Of het voor jouw situatie interessant is, dat moet je voor jezelf beslissen.

Sowieso geniet je bij een prepaidkaart van dezelfde voordelen van een klassieke VISA kaart: je kan online betalingen uitvoeren, de kaarten worden dankzij het MasterCard logo wereldwijd aanvaard en het is laagdrempelig omdat er geen sprake is van een kredietopening. Je moet dus steeds op voorhand het saldo op de kaart storten alvorens je er gebruik kan van maken. Dit is een uitstekende manier om je budget onder controle te houden.